Akce PMD ČR - v nejbližší době

4. 5. 2011 21:05
Rubrika: Krátké zprávy

PAPEŽSKÁ MISIJNÍ DÍLA – INFORMACE

NA SVĚTĚ NEJSME SAMI – benefiční akce na pomoc podvyživeným dětem v Zambii

V neděli 1. května 2011 proběhl v areálu Břevnovského kláštera v Praze již 5. ročník akce Na světě nejsme sami – misijní den pro děti plný her a radovánek. Akci pořádaly místní oddíly Arachné a Jeleni. Počasí nakonec všem přítomným přálo, obloha se vyjasnila, a tak si děti mohly zahrát hry a zasoutěžit, rodiče si mezitím vypili kávu, na návštěvníky čekaly i buchty a buřty k obědu, Misijní jarmark, divadelní a taneční vystoupení, koncert, tombola, misijní beseda a samozřejmě slavnostní mše svatá. V organizaci celé akce bylo zapojeno asi 80 lidí, kteří chystali program, pekli buchty, sháněli sponzory a mnoho dalšího. Přišlo přibližně 300 dětí, celkem asi 500 návštěvníků a vybrala se částka 46 516 Kč. Tento výtěžek bude prostřednictvím Papežských misijních děl věnován na pomoc hladovějícím dětem z arcidiecéze Lusaka v Zambii. Všem, kteří tuto akci jakýmkoliv způsobem podpořili, upřímně děkujeme! Více informací: http://nasvetenejsmesami.webgarden.cz/

 

9. CELOSTÁTNÍ MISIJNÍ POUŤ A 6. MISIJNÍ DEN DĚTÍ

Termín: sobota 28. 5. 2011, místo: Tábor

Papežská misijní díla a Táborský vikariát českobudějovické diecéze Vás zvou na již tradiční Misijní pouť a Misijní den dětí s letošním mottem: „Pane, dej mi tu živou vodu!“ Připraven je bohatý program pro děti i dospělé, kde nebude chybět mše svatá za účasti hostů z misií, tradiční Misijní jarmark, hry, soutěže a putování po kontinentech, Misijní koláč, misijní scénka a další překvapení. Přijeďte a vezměte s sebou i své blízké. Těšíme se na Vás!  Plakátek je v příloze.

 

MULTIMEDIÁLNÍ DVD MISIJNÍ NEDĚLE – prosba o spolupráci

Letošní rok připravujeme nové multimediální DVD Misijní neděle, které chceme vydat k říjnové Misijní neděli. Součástí DVD bude nabídka k modlitebním aktivitám. Pokud byste měli nebo chtěli připravit a poslat nám podklady pro uspořádání: adorace, růžence, křížové cesty, vigilie (modlitebního setkání) či komentáře k obětním darům s misijními symboly, budeme rádi. Vše by mělo být v misijním duchu, abychom to mohli dobře využít. Rádi na každém příspěvku uvedeme Váš kontakt, případně seznámíme tímto způsobem veřejnost s Vaší spiritualitou. Abychom stihli DVD vydat včas, potřebovali bychom Vaše eventuelní příspěvky obdržet v elektronické podobě na emailovou adresu [email protected] nejpozději do 10. června 2011. Samozřejmě, že všichni, kdo se budou na tomto společném projektu podílet, multimediální DVD Misijní neděle dostanou jako dárek.

 

VYBERTE SI Z MISIJNÍCH MATERIÁLŮ

Papežská misijní díla nabízí pestrou škálu misijních materiálů. Mezi novinky patří např. pexesa Mexiko, Malawi, Bangladéš, Papua-Nová Guinea, Zambie, misijní puzzle, Výroční zpráva PMD 2010, napínavý cestovní deník Filipa Breindla Za misionáři Amazonie; v nabídce jsou misijní trička a šátky, balonky, růžence, desátky, pohledy z misií, vtipné Kintuadi, samolepky a další věci pro děti i dospělé, objednat lze DVD s misijními filmovými dokumenty. Již nyní je možno objednávat stolní Misijní kalendáře na rok 2012 (Guyana). Lze je využít nejen jako přehledné kalendáře, ale také jako funkční pohlednice a zdroj zajímavých informací pro aktivity dětí i dospělých. Kalendáře by měly být v distribuci před prázdninami. Finanční dary, které se prostřednictvím kalendářů získají, jsou použity na přímou pomoc chudým dětem v misiích. Celou nabídku najdete na www.misijnidila.cz. Přehled nově vydaných materiálů je v příloze.

 

Více informací: PMD, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, 604 838 882, [email protected], www.misijnidila.cz                                             

 

 

Zobrazeno 1363×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.