Evropské setkání národních ředitelů PMD

5. 3. 2011 8:50
Rubrika: Krátké zprávy

V Rakousku – Opatství Göttweig - se ve dnech 11. – 15. března 2011 uskuteční Evropské setkání národních ředitelů Papežských misijních děl (dále PMD).

 

Motto setkání je “Nová evangelizace – Missio ad gentes: definování vztahu“. Konferenci oficiálně zahájí Mons. Leo-M. Maasburg, národní ředitel PMD v Rakousku a Rt. Rev. Biskup Klaus Küng. Účastníky přijede pozdravit také Christoph Kardinal Schönborn, který bude mluvit na téma: „Nová evangelizace – Misie“ a bude hlavním celebrantem nedělní mše svaté v kostele sv. Štěpána ve Vídni.

Mezi pozvanými hosty setkání bude také P. Vito del Prete PIME, generální sekretář Papežské misijní unie, který bude přednášet na téma: „Misie v Evropě“ a „Svatý Pavel a růst fondů“. Přijede též P. Timothy Lehane SVD, generální sekretář Papežského misijního díla šíření víry, který promluví na téma: „Růst fondů – Fondy pro budování světové Církve“.

Na účastníky čekají přednášky a podnětné workshopy, včetně ranních chvál a nešpor - spolu s mnichy Opatství Göttweig. Českou republiku bude na tomto setkání zastupovat národní ředitel PMD P. Jiří Šlégr.

 

Zobrazeno 1161×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.