Na světě nejsme sami

21. 4. 2009 12:48
Rubrika: Krátké zprávy

Na světě nejsme sami

           

            Již třetím rokem se konala v neděli 19.4.2009 v areálu Břevnovského kláštera v Praze akce s názvem „Na světě nejsme sami“. Letošní výtěžek 52.836 Kč putoval skrze Papežské misijní dílo dětí na pomoc chudým dětem v indické diecézi Dibrugarh.

            Celý den byl zahájen mší svatou v 9 hod. v bazilice sv. Markéty, kterou sloužil P. Jiří Šlégr. Po společné bohoslužbě jsme se před kostelem všichni občerstvili buchtami a kávou od našich babiček a maminek. V klášterní zahradě už mezitím začal bohatý program. Pro děti byla přichystána řada soutěží, her a loutkové divadlo Bezhlavý rytíř. Na jarmarku si mohl každý zakoupit nějaký pěkný výrobek a u Vojtěšky byla výstava s informacemi o Indii. Kdo dostal hlad, tak zde byla možnost malého oběda v podobě buřta na ohni. Ještě se ani nestihl dopsat společný dopis dětem do Indie a už začínal další program - divadelní představení Bráška králík, paní Kubičková hrála na tradiční indický nástroj  esrádž a po besedě s P. Jiřím Šlégrem bylo taneční vystoupení dětí z Dětského domova v Letech. Celý program byl zakončen koncertem romských písní.

            Jako každý rok bylo nádherné počasí, a tak jsme mohli všichni strávit pěknou společnou neděli a jsme rádi, že jsme opět mohli alespoň malou finanční částkou pomoci dětem, které se nemají tak dobře jako my.

Fotografie a další informace o našich misijních nedělích můžete najít na http://www.nasvetenejsmesami.webgarden.cz/

Text: PMDD.

Zobrazeno 1251×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.