Hvězda naděje na Petrském náměstí

7. 1. 2009 23:18
Rubrika: Krátké zprávy

Hvězda naděje na Petrském náměstí 

Po delší době zase dávám zprávu na blog PMDD. Právě v těchto dnech se do ulic rozptýlili Tři králové. V každé zemi, kde se tříkrálová sbírka koná, má jinou náplň. Zde v ČR je to především charitní sbírka na podporu charitního díla ČR a jen nepatrná částka se odvádí do ciziny - „zemí třetího světa“. V Německu je to jinak, částka je věnována misijní činnosti a to alespoň ze třičtvrtě částky výtěžku celé sbírky. 

Letos se na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu objevila skupina králů, kteří zakoušeli něco nového - "hledání nové naděje"…  5 chlapců a děvčat se vydalo do Vatikánu, aby zkusili hledat novou naději pro jejich  strastiplný život i problémy, ve které žije jejich země i země sousední. S obětními dary pokladli papeži na oltář i dar ve výši 1000 dolarů. Sami říkají : „… chtěli bychom pomoci dětem v Iráku, v jejich trýznivé životní situaci“.

Libanonské děti žijí také v chudobě, ale i přesto uspořádali sbírku ve své farnosti. Pouť těchto koledníků byla premiérou. Tyto děti pocházejí z farnosti nacházející se nedaleko města Jbeil (Byblos). Jejich cestu zorganizoval P- Paul Karam, který je národním ředitelem Papežských děl v Libanonu, který spolupracuje s Papežským misijním dílem dětí - „Die Sternsinger“ Nadšení pro akci se zapálilo v nich samotných.

Motivačním signálem pro ostatní křesťany v krizových oblastech, který je může do budoucna posílit, by mohlo být i to, že Libanonci mohli celou mši z Vatikánu sledovat živě v televizi a vidět právě „libanonské krále“, kteří se chtějí v jejich i sousedních zemí  o něco  dobré zasadit. Právě z nich by si mnoho lidí mohlo vzít příklad. 

Foto KMW Deutschland

 

                   Libanonští králové v průvodu z Petrského dómu

 

                               Na Svatopetrském náměstí

Zobrazeno 1060×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.