Misijní materiály 2008

5. 9. 2008 20:29
Rubrika: Krátké zprávy

NABÍDKA NOVÝCH MATERIÁLŮ 

Misijní kalendář 2009 Papua Nová Guinea - informace o PMD a vybraných projektech na pomoc trpícím nejen v této vzdálené zemi, kompletní kalendária, nejčerstvější zprávy a fotografie na 13 pohlednicích se záběry přímo z Papuy. Stojí za to a hodí se jako vhodný dárek. 

Čtyři zakladatelé, stručné dějiny PMD a nahlédnutí do vzácných misijních archivů PMD – stostránková hezká knížka je vydaná podle práce P. Jamese Waldersee z australské národní kanceláře PMD a poutavě pojednává o životě zakladatelů Misijních děl. Životopisy zakladatelů doplňují zajímavé archivní dokumenty. 

Co jsou Papežská misijní díla – 32 stránková brožura stručně představuje vznik, historii, působení a význam všech čtyř Misijních děl - jejich cíle a prostředky k dosažení cílů. Je vhodná pro základní seznámení se touto problematikou.  

Výroční zpráva PMD 2007 – brožura formátu A5 představuje souhrn činnosti PMD v ČR. 

Misijní speciál časopisu pro ministranty Tarsicius - číslo věnované zajímavému putování misiemi, čtenáři si přijdou na své, mohou soutěžit a dozvědět se zajímavosti ze 7 zemí apod. 

Misijní vydání časopisu pro děti Duha: Papua-Nová Guinea. Záběry z daleké misijní země a mnoho zajímavých informací ze života misionářů, domorodců apod. Vše bylo připraveno z podkladů získaných při nedávné misijní cestě do této země.  

Multimediální DVD 3. celostátní Misijní kongres dětí - nejlépe je spustitelné na počítači v programu Power DVD. Obsahuje celkem 20 zajímavých souborů ve třech sekcích: video – 64 minut, audio - 30 minut, info - 14 příloh: dopis Sv. otce, fotografie, misijní projekty, hymna PMDD a další. 

Kintuadi I, II, III - kartičky pro děti (sady 20 kartiček v pěti barvách kontinentů) s nimiž si nově (nové sady I a III) můžete zahrát i kvarteto.  

Misijní neděle 19. 10. 2008 – plakát A4 a A3 s obrázkem Sv. otce Benedikta XVI. 

Na zapůjčení: putovní výstavy Malawi, Bangladéš, Uganda (sady cca 13 lehce přenosných panelů o rozměru 50 x 70 cm, kůly a stojany). 

Misijní magazíny v TV Noe – živé vysílání, DVD TV Noe ve spolupráci s PMD připravují každý měsíc Misijní magazín - hodinový pořad, který seznamuje s misijními tématy, zajímavými hosty a misijní prací u nás i v zahraničí. PMD nabízí i záznamy již odvysílaných magazínů na DVD, např.: 18. Misie a salesiáni, 19. Odvaha pronásledovaných a mučedníků, 20. Velcí malí misionáři, 21. Hudba a bubny z Afriky, 22. Misijní kuchyně rodiny Donum Dei, 23. a 24. Papua-Nová Guinea. Termíny vysílání najdete na: www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 922×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.