Přátelství PMDD z ČR s Angolou

7. 4. 2008 17:53
Rubrika: Krátké zprávy

Přátelství Papežského misijního díla dětí z ČR s Angolou 

 

V sobotu 5.4.2008 byl v brněnské katedrále slavnostně uveden do funkce děkana a 1. preláta Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla Mons. Mgr. Jiří Mikulášek.

Při bohoslužbě byla zároveň předána kopie obrazu Panny Marie ze Starého Brna angolskému konzulovi, který ji odveze do katedrálního kostela v africké Angole. Celého obřadu se zúčastnily děti z Papežského misijního díla dětí České republiky. V obětním průvodu přinesly mimo obětních darů také obálku s obrázky pro děti z daleké země.

Během následného předávání obrazu vyzdvihl pan biskup Mons. Vojtěch Cikrle důležitost misií všeobecně a připomněl účast Misijních děl ČR při budování sociálně výchovného centra pro 367 předškolních a školních dětí v angolském Kunene. Zdůraznil také činnost a zásady práce Papežského misijního díla dětí, které učí děti mimo jiné myslet na druhé. Vzpomněl i na Celostátní Misijní kongres dětí konaný 6.10.2007 v Brně.

Děti z PMDD pak byly pozvány na společné setkání při občerstvení, kde se seznámily s angolskou rodinou žijící v Brně. Dověděly se spoustu zajímavých věcí o Angole a životě tamních dětí. Teta angolských dětí, která je v České republice na dvoutýdenní návštěvě, obdržela od dětí zelený misijní šátek a slíbila další spolupráci, kterou velice podporuje i Mons. Mgr. Jiří Mikulášek.

Zobrazeno 1234×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.