9. Misijní škola animátorů – MIŠKA, Špindlerův Mlýn, 25. - 27. dubna 2008

29. 4. 2008 8:33
Rubrika: Krátké zprávy

9. Misijní škola animátorů – Miška, Špindlerův Mlýn, 25. - 27. dubna 2008 

Již podeváté se ve Špindlerově Mlýně v sídle Národní kanceláře Papežských misijních děl (dále PMD) a v horském středisku Eljon uskutečnilo setkání misijních spolupracovníků, kteří ve dnech od 25. do 27. dubna přijeli na akci MIŠKA z různých míst naší republiky. V přátelské atmosféře se účastníci podrobněji seznamovali s problematikou související s jejich současnou a budoucí misijní činností. Pro všeobecně vzrůstající zájem o PMD se aktivní animátoři takto schází a pravidelně vzdělávají. Připravují se tím na konkrétní misijní činnost v našich farnostech, kde spolupracují s kněžími, katechety a laickou veřejností. Mnozí z nich vedou Misijní klubka pro malé misionáře nebo jsou členy Misijního klubu, Misijní růže či spolupracují jako sponzoři misií.

 

Představeny byly i pravidelné aktivity Papežského misijního díla dětí, jako například Misijní koláč, Misijní jarmark, Jeden dárek navíc a malování Pohledů pro misie. Tyto aktivity se v našich diecézích setkávají s velkým ohlasem a navíc podporují misijní projekty PMD na pomoc nejchudším světa. Během víkendu se všichni se seznámili s nejnovějšími misijními materiály, tiskovinami a putovními výstavami pro naše diecéze.  Inspirativní byla vzájemná výměna osobních zkušeností a prezentace nových misijních dokumentů i Misijních magazínů v TV Noe. Zvláštní pozornost byla věnována 6. celostátní Misijní pouti v Jemnici u Moravských Budějovic plánované na sobotu 31. května 2008 a celosvětové Misijní neděli, která proběhne i ve všech farnostech v Česku 19. října 2008. Nechyběla ani zajímavá beseda spojená s promítáním fotografií a filmových záběrů s P. Jiřím Šlégrem, národním ředitelem PMD, o poslední misijní cestě do Papuy Nové Guineje.

 

Další, v pořadí 10. Misijní škola animátorů, se bude konat ve dnech 5. - 7. 9. 2008. Případní zájemci o misijní spolupráci se mohou hlásit v Národní kanceláři Papežských misijních děl, Špindlerův Mlýn 33, tel: 499 433 058, GSM brána: 604 838 882, [email protected], www.misijnidila.cz.

Zobrazeno 1037×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.