Aktivity PMDD v Čr

9. 11. 2007 23:24

Aktivity PMDD V Čr

Misijní růže = Modlitba živého růžence za misie                           
 

Do každého desátku vkládáme šíření Božího království, misijní úmysly Sv. otce, všechny misionáře, potřeby chudých lidí a samozřejmě i své vlastní modlitby.
 
Při modlitbě prosíme za celý svět. Každý kontinent má na misijním růženci svou barvu: zelená – Afrika, bílá – Evropa, žlutá – Asie, červená - Amerika, modrá – Austrálie, Oceánie.

Již v roce 1826 přišla zakladatelka Papežského misijního díla (PMD) šíření víry Pauline Jaricot s myšlenkou živého růžence, kterým tehdy začala podporovat misionáře i celé misijní úsilí církve. Jedná se o modlitbu za misie, při níž se dvacet lidí modlí denně dle rozpisu jeden desátek růžence, a jsou tak vzájemně modlitbou spojeni v jednu Misijní růži.

Misijní klubko = Misijní klub (MK) je společenství lidí, kteří se snaží podle svých možností pomáhat potřebným v rámci Papežských misijních děl (PMD). Vznikl v naší vlasti během Jubilejního roku 2000.

Členství v MK
vyjadřuje osobní rozhodnutí věnovat svoji lásku druhým. Je založeno na aktivní snaze podílet se na vytváření pozitivního obrazu o církvi ve společnosti.

Každý člen:
 
• se každý den modlí za misie (např. Otče náš a Zdrávas Maria);
• každý týden podle možností šetří finanční částku jako dar pro misie
   v hodnotě jednoho chleba (tzv. Chléb pro misie);
• podporuje jakýmkoliv i sebemenším způsobem aktivity PMD. Účast na
   akcích a setkáních není povinná.
 
Na základě pravidelného kontaktu s PMD jsou členové MK informováni o všem misijním dění a záleží na rozhodnutí každého, co si z nabídky vybere. Do misijní pomoci například patří:
 
• tvůrčí podpora aktivit PMD
• nabízení propagačních misijních materiálů a tím získávání pomoci pro
   lidi v bídě
• překládání různých misijních textů do (z) českého jazyka
• pomáhání při výrobě misijních materiálů
• vytváření animačních misijních programů
• pořádání besed
• spolupráce s médii
• účast na Misijní škole animátorů (MIŠKA)
• příprava misijních setkání, kongresů, kurzů apod.

Konkrétni pomoc

Dary a projekty

Setkání

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

děti

Misijní růžička

Stačí udělat znamení kříže (ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého) a pomodlit se 1x modlitbu Otče nás, 10x Zdrávas Maria a 1x Sláva Otci. Tomu se říká desátek růžence. Desátků na misijním růženci je 5, každý má svou barvu a symbolizuje vždy 1 kontinent: bílá – Evropa, žlutá – Asie, červená – Amerika, zelená – Afrika, modrá – Oceánie a Austrálie. Každý desátek má své tajemství, je jich celkem 20, a vy si můžete vybrat, které chcete. Dospělí vám jistě poradí.
 
Misijní růžička se nejlépe modlí 1x týdně ve skupince, a to doma, ve škole nebo v kostele. Vyberte si, na který kontinent chcete myslet. K modlitbě se můžete barevně obléci a vyšperkovat po vzoru domorodců.

Modlitba

Misijní klubko

Zájemci se mohou do Misijního klubka přihlašovat v národní kanceláři PMDD.Do Misijního klubka se mohou přihlásit všechny děti do patnácti let a to nejlépe po skupinách, za které zodpovídá vždy dospělý vedoucí.

Členstvím v Klubku se zavazuje:
 
1. Každý den k modlitbě Zdrávas Maria za misie.
2. Každý týden k ušetření finanční částky v hodnotě jednoho bonbónku,
který si odřekneš (Misijní bonbónek).

 
Dále se snažit misionářovat například pomocí hlavního programu pro misijní výchovu dětí MOST.

Můžeš i soutěžit, vzdělávat se a dozvídat se zajímavosti o dětech ze všech kontinentů, získávat různé misijní materiály, např. časopis Duha, Misijní kalendář, pohledy a obrázky z misijního světa.

www.misijnidila.cz

Zobrazeno 1822×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.